Dostępność: Dostępny
Kasza bulgur
Kraj pochodzenia: Turcja
SKŁADNIKI
kasza bulgur z pszenicy durum* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny
bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i
gniecionych ziaren twardej pszenicy durum. Polecamy jako dodatek do
zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Bulgur
zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5
porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z
ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1644 kJ / 388 kcal
Tłuszcz - 1,0 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 78 g
w tym cukry – 0,4 g
Białko - 13 g
Sól - 0 g
INFORMACJE O SKŁADNIKACH ALERGENNYCH
Zboża zawierające gluten i produkty pochodne. Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, migdałów, orzechów oraz soi.
Wprowadź swój adres e-mail:
Nie masz jeszcze konta? Nie martw się.
Możesz je utworzyć w kolejnych krokach.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.