Dostępność: Dostępny
Fasola adzuki
Kraj pochodzenia: CHINY
SKŁADNIKI
fasola adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna fasola adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1534 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 63 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 13 g
Białko - 20 g
Sól - 0 g
INFORMACJE O SKŁADNIKACH ALERGENNYCH
Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Wprowadź swój adres e-mail:
Nie masz jeszcze konta? Nie martw się.
Możesz je utworzyć w kolejnych krokach.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.