Dostępność: Wkrótce dostępny
Kawa Arabica Indonezja BIO (ziarna)
Kraj pochodzenia: INDONEZJA
16,90 zł 16,90 zł / 100g
SKŁADNIKI
Kawa ziarnista arabica*(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Gorzkie, przyjemne nuty kakao przełamane posmakiem suszonych śliwek. Wyczuwalna nuta orzechowa, dymna.
Kawa prażona według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość.
Kawa
dostarczana jest bezpośrednio po uprażeniu. Kawa prażona nadaje się do
picia bezpośrednio po uprażeniu, kawa palona powinna odgazować nawet do
14 dni po upaleniu.
TECHNOLOGIA PRAŻENIA
Ziarno kawowe
najpierw dosuszamy, a następnie prażymy. Temperatura minimalna procesu
prażenia to 90 stopni Celsjusza, średnia temperatura całego procesu
prażenia poniżej 147 st. Celsjusza. Czas procesu prażenia 10 kg ziarna
kawowego: 48 - 55 minut.
Dzięki tej metodzie dosuszania ziarna
kawowego i późniejszego prażenia kawa charakteryzuje się brakiem goryczy
i kwaśności. Atutem tego procesu jest fakt, że kawa nie podrażnia
żołądka, ponieważ nie zachodzi wewnątrz ziarna kawowego ekspansywna
zamiana wosku kawowego w substancję drażniącą C-5-HT, posiada wartość pH
na poziomie od 5,81 do 6,59 pH*, a uprażone ziarno kawowe zawiera
związki flawonoidowe*.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem ziarna kawy należy zmielić, a następnie przyrządzić kawę według upodobania.
Wprowadź swój adres e-mail:
Nie masz jeszcze konta? Nie martw się.
Możesz je utworzyć w kolejnych krokach.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.