Dostępność: Dostępny
Ryż dziki
Kraj pochodzenia: USA
SKŁADNIKI
ryż dziki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny ryż dziki charakteryzuje się zbożowym smakiem i orzechowym aromatem. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak. Wyśmienicie nadaje się do dań egzotycznych i sałatek, doskonale komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 45 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1518 kJ / 358 kcal
Tłuszcz - 1,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 69 g,
w tym cukry - 2,5 g
Białko - 15 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJE O SKŁADNIKACH ALERGENNYCH
Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wprowadź swój adres e-mail:
Nie masz jeszcze konta? Nie martw się.
Możesz je utworzyć w kolejnych krokach.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.
Możesz też użyć swojego konta społecznościowego.